ساختار خاص و ناشناس ارز دیجیتال مرموز بیت‌ کوین، و نوسان‌های شدید آن ‌از زمان شکل‌گیری رسمی یعنی سال ۲۰۰۹، موجب شده تا عده‌ای بیت‌کوین را یک حباب که روزگاری به‌طور کامل فرو میریزد و دیگران آن را فرصتی عظیم ببینند که شانس بهره‌مندی از مزایایش را از دست داده‌اند. فوربس در سال ۲۰۱۳، بیت‌کوین را بهترین سرمایه‌گذاری سال نامید. بلومبرگ یک سال بعد و در سال ۲۰۱۴، بیت‌کوین را در ردیف یکی از بدترین سرمایه‌گذاری‌ها آورد. بااین‌حال در سال ۲۰۱۵، بیت‌کوین در صدر جدول ارزهای سودآور بلومبرگ قرار گرفت.

بیت کوین

ورای این دیدگاه‌های گاه متناقض، روشن است که بیت‌کوین و به‌طور کلی رمزارزها، یکی از ابداعات انقلابی بشر در حوزه‌ی مالی و دگرگون‌کننده‌ی زندگی انسان‌ها هستند. به‌گونه‌ای که نوسان‌های آن را نه به حساب دلا‌ل‌بازی و فریبکاری‌های بازاری بلکه باید به این دلیل دانست که دائما، افراد بیشتری خود را با بیت‌کوین همسو می‌کنند. 

چشم‌انداز بلندمدت بیت‌کوین رستگاری اقتصاد جهانی است

 با گذشت ۱۰ سال از عمر بیت‌کوین حالا چانگ‌پنگ ژائو مدیرعامل باینانس اعتقاد دارد که ما همچنان در ابتدای مسیر انقلابی هستیم که رمزارزها ایجاد کرده‌اند. پیام آقای چانگ به‌طور حتم مایه‌ی مسرت علاقمندان به رمزارزها و کسانی خواهد بود که گمان می‌کنند از قافله جا مانده‌اند و فرصت سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال را از دست داده‌اند. به عقیده‌ی او، رمزارزها هنوز گام‌های آغازین را می‌پیمایند و ازاین‌رو اگر هنوز وارد این حوزه نشده‌اید چیزی از دست نداده‌اید و می‌توانید همچنان از این بازار سود کنید.

بینانس

چانگ‌پنگ‌ژائو در پاسخ به توئیت یکی از کاربران، این اظهارنظر را کرده است. این کاربر توئیتر در حساب خود نوشته بود:

ای کاش زودتر در سال ۲۰۱۳ وارد بازار بیت‌کوین می‌شدم. زمانی‌که فناوری رمزارزها هنوز در دوران طفولیت خود بود.

اشاره‌ی این کاربر به نوسانات شدید سال ۲۰۱۳ است که قیمت بیت‌کوین بین ۱۳ دلار تا ۹۴۷ دلار در نوسان بود. هرچند که این رقم در حال حاضر و با وجود کلیه‌ی نوسانات، در محدوده‌ی ۳.۶۰۰ دلار است.

 

بیت کوین

چانگ‌پنگ ژائو: کجایش را دیده‌اید! ما هنوز اول راه هستیم!

چانگ به‌دنبال‌کنندگان خود در توئیتر این نوید را داده که هنوز اخبار خوش در راهند و همچنان می‌توان سوار بر این موج شد:

 این درست همان فکری است که من هم در سال ۲۰۱۳ می‌کردم. «لعنتی! باز هم جا ماندم! ای کاش زودتر از اینها وارد این بازار می‌شدم». کم و بیش این حرف‌ها را از سایر هم می‌شنیدم. اما هنوز هم دیر نشده و درواقع ما در ابتدای انقلاب رمزارزها قرار داریم.

چانگ‌پنگ‌ژائو @cz_binance۹ فوریه، ۲۰۱۹

شیپ شیفت

زمانی‌که اریک وورهیس- مدیرعامل مرکز تبادل رمزارز شیپ‌شیفت از موفقیت بینانس به رهبری چانگ‌پنگ‌ژائو آن هم ظرف مدت کوتاهی که از عمر این شرکت می‌گذرد تمجید کرد، این مکالمه‌ی توئیتری جالب توجه میان دو شخصیت اثرگذار بازار ارزهای دیجیتال و نیز کاربران دیگر شکل گرفت. کاربرانی که بابت دیر وارد شدن به بازار پرسودرمزارزها غبطه می‌خوردند. اما دیدگاه چانگ‌پنگ متفاوت از این کاربران است و او چشم‌اندازهای بزرگ‌تری را برای ارزهای دیجیتال متصور است.

شیپ‌شیفت یک سوم از نیروی کار خود را تعدیل کرده است، اما انقلاب رمزارزها پابرجا است

مجموعه‌ی اریک وورهیس، آخرین قربانی زمستان استخوان‌سوز رمزارزها بود. شیپ‌شیفت در ژانویه ۲۰۱۹ و متعاقب پس‌لرزه‌های افت شدید ارزش بیت‌کوین در سال ۲۰۱۸، ناچار به تعدیل یک سوم از ۳۷ نفر نیروی خود شد.

وورهیس ضمن پذیرش مسئولیت وضعیت فاجعه آمیز شرکت خود، گفت که پذیرش خطرات مالی، بخشی از وظیفه‌ی ذاتی او در مقام مدیرعامل است:

به‌عنوان یک سازمان با تصمیمی دشوار رو‌به‌رو بودیم، اما خطرات ناشی از دارایی‌های رمزنگاری‌شده را به جان می‌خریم. حجم عمده‌ای از ترازنامه ما متشکل از رمزارزها است. ما بی‌ثباتی را قبول می‌کنیم، خطر را قبول می‌کنیم ... من این اشتباه را به پای کسی نمی‌نویسم جز خودم.

بیت کوین

اما با وجود رکود طولانی‌مدت بازار و خالی شدن حباب ارزهای دیجیتال، افراد خوش‌بینی مثل چانگ ژائو بر دیدگاه خود مبنی بر وقوع یک انقلاب خیره‌کننده در رمزارزها که تمام صنایع، از جمله نظام منسوخ مالی را دربرخواهد گرفت، پافشاری می‌کنند. به گزارش خبرگزاری CCN، چانگ ژائو تردیدی ندارد که بینانس همچنان ظرف ۱۰۰ سال آینده با قوت باقی خواهد ماند، چرا که ارزهای دیجیتال هنوز در آغاز راه خود قرار دارند.

بینانس

بینانس آماده است تا سال‌ها به حیات خود ادامه دهد، مهم نیست که در سال خرس باشیم یا خروس! هدف ما حیات بلندمدت است...هنگامی که در مورد رمزارزها و چگونگی عملکرد بیت‌کوین تحقیق و مطالعه می‌کردم، به این نتیجه رسیدم که آینده متعلق به این فناوری است. 

تیم دراپر: آینده‌ی اقتصاد از جاده‌ی رمزارزها عبور می‌کند

تیم دراپر که از جمله میلیاردرهای صنایع فناورانه است، چشم اندازی عجیب پیرامون صنعت رمزنگاری و رمزارزها دارد.

دراپر  پیش‌بینی می‌کند ارزش هر بیت‌کوین تا سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۲۵۰.۰۰۰ دلار شود

دراپر پیش‌بینی می‌کند که رمزارز درنهایت، پول بی‌پشتوانه (یا پول فیات که ارزشش ذاتی نبوده و تنها ناشی از دستور دولتی یا قانون باشد) را کنار می‌زند، تا جایی که می‌تواند دو سوم کل ارز جهانی را شامل شود.

آینده

 

به‌گفته‌ی دراپر:

این اتفاق به صلاح مردم نیز خواهد بود. مردم دیر یا زود به رمزارزها روی خواهند آورد و از پول‌های سیاسی و بی‌پشتوانه اجتناب خواهند کرد – به گمان من، سمت و سوی حرکت اقتصاد جهانی در مسیر ارزهای دیجیتال است. 

دراپر یکی از هواداران سرسخت رمزارزها است که پیش‌بینی می‌کند ارزش هر بیت‌کوین تا سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۲۵۰.۰۰۰ دلار شود. به این ترتیب، شکست‌های کوتاه‌مدت رمزارزها و رکود نسبی گاه و بی‌گاه آن در بازار، امثال دراپر را مایوس نمی‌کند.

نمی‌توان سدّ راه ایده‌های انقلابی شد

به‌گفته‌ی دراپر، رمزنگاری یک انقلاب تحول‌ساز و نوآورانه و به فراخور مقتضیات زمانه است. و همان‌گونه که ویکتور هوگو رمان‌نویس شهیر فرانسوی می‌گوید، هیچ چیز قادر نیست سد راه ایده‌هایی شود که زمان‌شان فرا رسیده است. ازاین‌رو نمی‌توان با هیچ وسیله‌ای مانع توسعه‌ی روزافزون و فراگیر شدن رمزارزها شد.

بیت کوین

دراپر می‌گوید:

من تمایل دارم دلارهایم را به بیت کوین تبدیل کنم، اساسا چرا باید سرمایه‌ام در قالب پولی باشد که وابسته به جریان‌های سیاسی و قدرت است، آن هم زمانی‌که ارزی مثل بیت‌کوین وجود دارد که جهانی و مستقل است؟ عقل سلیم حکم می‌کند که به‌جای یک پول وابسته مثل دلار، ارزی جهانی داشته باشم.

رمزارزها در همه‌جا بدون دخالت دولت و واسطه‌ها مورد پذیرش قرار می‌گیرند و می‌توانند براساس یک قرارداد و بدون درگیر شدن با مقررات و قواعد حسابداری، به شکل خودکار انتقال‌شان داد.

به عقیده‌ی دراپر، رمزنگاری نیز مانند همه‌ی اختراعات بزرگ به‌ناچار سهم خود را از فراز و نشیب‌ها خواهد داشت، اما بازار رمزارزها بی‌وقفه رو به جلو حرکت خواهد کرد. 

دراپر این‌طور ادامه می‌دهد که اینترنت نیز چنین سرنوشتی را داشته است. در سال ۱۹۹۴، اینترنت تنها منحصر به کسانی بود که به‌دنبال سرگرمی بودند. شبکه‌ی جهانی، شروعی طوفانی داشت و سپس آرامشی آشکار بر آن حاکم شد. و سپس موج بعدی آن متمرکزتر اما خیلی بزرگ‌تر بود. من معتقدم چنین اتفاقی در مورد صنعت رمزارزها نیز رخ خواهد داد. 

اکنون، هیچ دولتی را سراغ نداریم که نخواهد در اقتصاد بیت کوین برنده باشد. کشورهای هوشمند اجازه‌ی پیشرفت را به رمزارزها می‌دهند و قانون را سد راه موج خروشان این صنعت قرار نمی‌دهند. درست همان‌گونه که شبکه‌ی جهانی آزاد؛ موجب شکوفایی اقتصاد مبتنی بر اینترنت شد. بازگذاشتن دست سرمایه‌گذاران در تبادل ارزهای دیجیتال، کمک بسیاری به شکوفایی اقتصاد خواهد کرد.





تاريخ : شنبه 27 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |